Painting the past

Painting the Past is een verflijn die de sfeer en romantiek van het verleden laat herleven. De collectie bevat ruim 100 kleuren die in eigen atelier zijn ontworpen. De kleuren worden uitgebracht op handgeschilderde kleurkaarten die ieder een eigen stijl, sfeer en beleving uitstralen. De verven zijn gebaseerd op de krijtverven van vroeger maar voldoen aan de gebruikerseisen van nu, eenvoudig aan te brengen, watergedragen, zeer laag VOC-gehalte, omgevingsvriendelijk en slijtvast.

De toevoeging van krijt en hoogwaardige pigmenten zorgen voor een authentieke en poedermatte uitstraling. De kleuren zijn een impressie van reizen naar Engeland en vele andere bijzondere plaatsen. Kastelen, landhuizen en eeuwenoude boerderijen brengen je tot dit kleurenpallet.

De combinatie van het traditionele verfrecept en eigen unieke kleuren maakt deze verf niet te evenaren of te kopiëren.

Wat is muurverf?

Misschien is het herkenbaar: je wilt een wandje in de woonkamer een leuk kleurtje geven. Als je dan eindelijk de keus voor een kleur gemaakt hebt, sta je in de winkel. Overal potten muurverf. Zoveel soorten, zoveel kwaliteiten. Maar welke keus is nou de juiste?

Muurverf is veelal verf op waterbasis welke gebruikt wordt op muren en plafonds. Muurverf, ook wel latex genoemd, is over het algemeen dikker dan een lak die je gebruikt om bijvoorbeeld de deuren en kozijnen te schilderen. Latex is snel droog, geur-arm en de materialen zijn gemakkelijk te reinigen.