Tempur matras Original

Comfortabel matras met stevige ondersteuning 

De Original Matras maakt reeds vijftien jaar deel uit van het TEMPUR® assortiment. Deze collectie staat voor de belangrijkste voordelen namelijk het uitstekende comfort en ondersteuningvoor het hele lichaam. Perfect voor diegenen die het liefst op een matras slapen met een stevig gevoel. 

  • Unieke TEMPUR® drukverlagende eigenschappen waarvan nek, rug en gewrichten profiteren dankzij een betere bloedsomloop. 

  • TEMPUR® ondersteuningslaag - zacht waar u het wenst en stevig waar het nodig is.

  • Ondersteunt het lichaam in zijn natuurlijke positie en vermindert woelen en draaien tijdens de slaap.

  • De hoes is gemakkelijk te verwijderen en  wasbaar op 60°C

Verschillende modellen

De TEMPUR® Original matras is verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Daarnaast is de matras ook verkrijgbaar als Breeze variant voor een koelere slaapervaring.  

19 cm

De 19 cm hoge Original matras bestaat uit: een 8 cm hoge ondersteuningslaag en een 11 cm hoge duurzame onderlaag. U ervaart drukverlagende ondersteuning op een Original matras op z'n best. De 19 cm hoge matras biedt u het stevigste gevoel binnen de Original collectie.    

21 cm

De 21 cm hoge Original matras bestaat uit:  een 2 cm hoge comfortlaag; een 8 cm hoge ondersteuningslaag en een 11 cm hoge duurzame onderlaag. Naast het unieke gevoel dat de 19 cm hoge matras u biedt, heeft deze matras een 2 cm hoge comfortlaag, waardoor deze matras zachter aanvoelt dan de 19 cm hoge Original matras.  

Breeze 22 cm

De 22 cm hoge Original Breeze matras bestaat uit:  een 5 cm hoge laag TEMPUR® Climate Material ™; een 6 cm hoge ondersteuningslaag; en een 11 cm hoge duurzame onderlaag. Door het gebruik en samenstelling van deze bijzondere materialen ervaart u met deze unieke matras een koelere slaapbeleving. De samenstelling van het TEMPUR® Climate Material™ zorgt voor een snellere en efficiëntere afvoer van vocht en bevordert de luchtstroom door de matras. De ventilatie wordt nog verder verbeterd door een speciaal ontworpen 3-D hoes om de matras die aanzienlijk meer lucht vasthoudt dan een standaardhoes. Eventueel vocht kan gemakkelijk door de 3D-hoes heen afgevoerd worden, weg van het lichaam. 

25 cm

De 25 cm hoge Original matras bestaat uit:  een 3 cm hoge comfortlaag; een 9 cm hoge ondersteuningslaag; en duurzame onderlaag die bestaat uit 2 lagen van 6,5 cm. Door de 3 cm hoge comfortlaag merkt u meer van de drukverlagende eigenschappen van het TEMPUR® materiaal, waardoor deze matras zachter aanvoelt dan de 21 cm Original matras, maar daarnaast biedt de matras uw lichaam voldoende ondersteuning door de duurzame onderlaag.  

Reiniging en onderhoud

Het TEMPUR® Original matras mag niet worden gewassen of gestoomd. Om TEMPUR® producten te reinigen, kunt u de hoes verwijderen en het TEMPUR® materiaal luchten of voorzichtig met een goed uitgewrongen doek schoonmaken om vlekken en vuil te verwijderen. 

De meeste TEMPUR® hoezen kunnen worden verwijderd en gereinigd tot 60°C. Om de hoes te wassen keert u deze binnenstebuiten en ritst u de hoes dicht. Het reinigen moet volgend de wasvoorschriften op het label in de hoes worden uitgevoerd. Hieronder vallen echter niet de speciale hoezen, waarin TEMPUR® materiaal verwerkt zit (bijvoorbeeld het Deluxe matras). Deze kunnen worden verwijderd en geventileerd, maar niet worden gewassen of gestoomd. 

TEMPUR® matrassen moeten altijd op een goed ventilerende bedbodem worden geplaatst bij voorkeur op een TEMPUR® schotelbodem om te voorkomen dat vocht zich ophoopt in het matras.

Onze voordelen

Bekijk onze producten