Waar let je op bij het aanschaffen van nieuwe meubels?

Je hebt een huis gekocht of gaat je huis verbouwen, dan kom je op het punt dat er nieuwe meubels uitgezocht kunnen worden! Maar dit kan nog wel eens lastig zijn. Waarschijnlijk heb je al van alles in je hoofd wat je wilt kopen. En wanneer je datgene ziet het aan de beschrijving in je hoofd voldoet, wil je het meteen aanschaffen. Máár doe dit niet te snel, want er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden.

Functioneel

Belangrijk om te onthouden is dat de meubels die je kiest niet alleen mooi zijn, maar dat ze ook functioneel moeten zijn. Zo is het bijvoorbeeld handig als je meubels makkelijk schoon kunt maken, zodat je bijvoorbeeld vlekken snel kunt verwijderen. Voor mensen die van verhuizen houden en dus veel van huizen wisselen, is het aan te raden om voor meubels te kiezen die je kunt demonteren. Dan heb je meer zekerheid dat je meubels ook door het trapgat passen. Heb je een kleine woning? Kies dan voor meubels met extra bergruimte, want dit komt altijd wel van pas.

Een andere functionele optie die sommige meubels hebben zijn meubelwieltjes. Met deze wieltjes kun je makkelijk je bank verplaatsen en extra ruimte creëren, bijvoorbeeld tijdens feestjes, of om eronder schoon te kunnen maken. Let er dan wel even op dat je bij een harde vloer kiest voor zachte meubelwielen en bij een zachte vloer voor harde meubelwielen. Onder een zachte vloer worden tapijt en vloerbedekking verstaan. Hierbij kies je dus voor harde wieltjes en bij alle andere vloer types zijn zachte meubelwielen aan te raden.

Kwaliteit

De meeste mensen hebben geen zin om elk jaar nieuwe meubels te kopen en vaak is het geld er ook niet voor. Kies daarom dus voor meubels van een goede kwaliteit, dat je niet alsnog over 3 jaar een nieuw bankstel zou moeten kopen. In aanschaf zal een ‘kwalitatief goede’ meubel wat prijzig zijn, maar je zult er jarenlang plezier van hebben. Maar denk er wel om dat duur niet altijd staat voor goede kwaliteit. Doe van te voren goed onderzoek naar de binnenkant van het meubel, zodat je beter weet wat je van de kwaliteit kan verwachten. Kies ook voor iets wat tijdloos is, zodat je er niet snel op uit gekeken bent. 

Vind je het alsnog leuk om veranderingen in je huis te brengen? Dan kun je er voor kiezen om meubels op te schuren en te verven, als het materiaal daarvoor gemaakt is. 

Past het in je huis?

‘Past het in je huis?’ Kun je op twee manieren zien. De eerste manier is de ruimte. Het meubel kun je nog wel zo mooi vinden, maar er moet ook ruimte voor zijn. Is de bank die je op het oog hebt niet te groot voor je woonkamer of moet je juist een slag groter hebben, zodat je de ruimte op kan vullen? Meet de ruimtes goed op die je tot je beschikking hebt en bedenk wat je waar wilt hebben staan. Bedenk dus ook hoe groot elk meubelstuk minimaal en maximaal zou moeten zijn.

‘Past het in je huis?’ Slaat ook op het uiterlijk van de meubels. Als je een landelijke stijl in je huis hebt, zal een witte strakke, leren bank zonder armsteunen er waarschijnlijk niet zo mooi staan. Zoek dus iets uit dat jij mooi vindt, maar wat ook weer aansluit bij de rest van je aankleding in huis. 

Voor verdere vragen of informatie kun je contact met ons opnemen via 0524-531501 of via het mailadres info@joldersma-wonen.nl. En mocht je in de buurt zijn, kom dan gerust binnen in onze winkel aan de Pallert 4 in Schoonebeek.