Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen dienen niet alleen als geluidsabsorberend element. Ze zijn ook een decoratief interieurelement bij de vormgeving van de wand. Wie daarnaar op zoek is, kan niet om de akoestische panelen van hout heen! Het paneel “Acoustic Sense” gaat uit van de visuele combinatie van hout en vilt. Het bestaat uit hoogwaardige MDF-lamellen die zijn aangebracht op geluidsabsorberend zwart vilt.

Geschikt voor vochtige ruimtes

De lamellen zien eruit als hout en hebben een natuurgetrouw decoroppervlak – net als een laminaat- of designvloer. Daardoor blijft het toch wat vochtgevoelige MDF-fineer niet onafgewerkt en zijn de akoestische panelen van MEISTER gemakkelijker te reinigen en ook in vochtige ruimtes te gebruiken! Bovendien biedt de decorfolie in authentieke houtlook, die in maar liefst 6 kleuren verkrijgbaar zal zijn, allerlei vormgevingsmogelijkheden.

Duurzaam

Hout of MDF is een natuurproduct – zoveel is duidelijk. Maar ook het gebruikte zwarte vilt is duurzaam: het is veganistisch en bestaat voor 70% uit gerecycled materiaal.

Montage

De houten lamellen zijn bovendien volledig verlijmd met de dragerplaat van vilt en niet maar gedeeltelijk getackerd. Zo kunnen ze op elke gewenste plek worden ingekort zonder dat er losse delen ontstaan die dan weer met veel moeite moeten worden gelijmd of vastgeschroefd. In de standaardmaat zijn ze met 2600 mm kamerhoog en toch handzaam dankzij de breedte van 330 mm.