Woontrends 2022

2022, een jaar waarin we weer vooruit kijken en het ‘normale’ leven weer beetje bij beetje op gaan pakken. We maken een frisse start, wat ook betekend dat we ons interieur er weer op aan gaan passen. Velen van ons hebben ervaren om vanuit huis te werken en voor sommigen is dit nog steeds het geval. Daarom gaan we het hebben over de woontrends van 2022. Zo kun je misschien wat trends in huis toe te passen, om maar niet steeds tegen de zelfde vaas of kast aan te hoeven kijken.

Kleuren en Vormen

Welk jaar of welk seizoen dan ook, ieder heeft haar eigen kleuren. Zo spelen dit jaar de groentinten en de rood- en bruintinten de hoofdrol. Groen staat voor natuur en welzijn. Rood- en bruintinten staan voor evenwicht, veiligheid en geborgenheid. We hebben namelijk allemaal wel behoefte aan een veilige nieuwe start.

Het gebruik van natuurlijke materialen en organische vormen valt ook onder de woontrends van 2022. De natuur is een grote inspiratie voor de designs van interieur en meubels. Daarnaast zal het seizoen ook invloeden hebben op het inrichten van je huis. Zo heeft men in het voorjaar vaak behoefte aan lichte kleuren in huis en in de herfst vaak wat warmer en donkere kleuren. Tegenwoordig spelen trends een minder grote rol in het aankleden van onze leefruimte. Onze aankleding in huis weerspiegelt vaak onze persoonlijkheden en hier passen soms de trends van het moment niet bij.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 5-zits-bank-butterfly-sevn-hoekbank-joldersma-wonen-schoonebeek-drenthe-emmen-coevorden-klazienaveen-1.jpg

Functionele en persoonlijke inrichting

Door de interieur woontrends van 2022 hebben ruimtes binnen onze huizen nog meer multifunctionaliteit dan ooit en wordt ‘thuis’ een steeds ruimer begrip. Veel mensen die thuis werken hebben ervaren dat het creëren van je eigen (werk)plek steeds gemakkelijker kan. De ‘makkelijke’ manier is om van je washok een kantoorruimte te creëren, maar dat zou niet in elk huishouden mogelijk zijn. Tegenwoordig worden er veel glazenwanden geplaatst of een grote boekenkast neergezet om je toch af te schermen van de buitenwereld en met voldoende privacy en rust aan het werk te kunnen.

Het gedeelte wat we inrichten als woonkamer is open en vaak een uitbreiding van andere ruimtes. Zo loopt de woonkamer vaak over in de woonkeuken, om zo een open sfeer te creëren in de leefruimte. De overgang van woonkamer naar keuken wordt vaak wel duidelijk aangegeven door designelementen. Dit kan gedaan worden door in het midden een grote bloempot met vrolijke bloemen te zetten of een wand kast te plaatsen.

Een andere woontrend is het gebruik van ‘smart furniture’. Wat je kunt verstaan onder ‘smart funiture’ is bijvoorbeeld een google home. De google home kan voor jou alle lichten uit doen of dimmen. Of je kunt vragen om de muziek zachter te zetten. Maar ‘smart furniture’ is ook het wegwerken van kabels bij een televisie radio. Dit kun je doen om er een tv meubel onder te plaatsen en de kabels hier in weg te werken.

TV-meubel Vermeer Meubelen 'Helder'

 

Stijl en Sfeer

De woontrends van 2022 worden erg beïnvloed door Retro en de Urban jaren ’90. Binnen de retro stijl herkennen we de kleuren zoals terra, blauw, okergeel en de combinatie zwart-wit. Ook de iconische polka-dot is terug van weggeweest. De meubels stralen een art-deco sfeer uit door het gebruik van notenhout, glas en fluwelen stoffen.

De Urban jaren ’90 stijl herkennen we door het gebruik van koele en ruige materialen zoals de combinatie van hout en staal en om dit dan weer te combineren met felle uitgesproken kleuren. Dit kun je dan terug vinden in bijvoorbeeld dressoir kasten, wandrekken of die mooie licht groene hoekbank. Ook graffiti, kunst en grafische elementen als letters, cijfers en lichtbakken voeren de boventoon.

Kortom, er zijn genoeg trends waar we ons mee bezig kunnen houden om zo onze leefomgeving opnieuw in te richten.

Ben je enthousiast geworden van deze nieuwe trends? Neem dan contact op met een van onze collega’s via 0524 531501 of mail naar shop@joldersma-wonen.nl. Of kom gezellig langs bij de winkel in Schoonebeek aan De Pallert 4, 7761BT. https://joldersma-wonen.nl