Het is nog niet zover, maar je kunt maar beter voorbereid zijn als je je huis een make-over wil geven. Wij zijn er voor je ingedoken en hebben heel wat nieuwe kleuren, materialen, thema’s & meer om in de gaten te houden. Met als grootste vraagstuk: wat zijn de woontrends voor het najaar 2022?

Dit zijn dé 5 woontrends thema’s najaar 2022

 

Crispy Classic

Bij klassiek denk je misschien al snel aan gouden accenten, chic interieur en kroonluchters. Maar dat hoeft dus niet persé! De klassieke omlijsting van je interieur anno 2022 is namelijk meer dan dat. Het gaat hierbij om je eigen interpretatie wat betreft de ‘typische’ klassieke elementen. Denk bijvoorbeeld aan een luxe kleurencombinatie van donkerblauw en mosterdgeel met gouden elementen. Maak het dan geheel af met een funky print, zoals een old school schaakbord print, en breng extra luxe in huis door te werken met alleen maar zware materialen, zoals fluweel. 

Eetkamerstoel Noel (Fluweel)
  Eetkamerstoel Noel (Fluweel)

 

Fresh Vintage

Vintage, retro, hoe je het ook maar wil noemen, het komt weer helemaal terug! De kleine webshops met hippe vintage tassen en designer accessoires schieten nog steeds als paddenstoelen uit de grond en nu maakt ook interieur haar intrede. De kringloop is super populair en ook ontwerpers maken gebruik van de periodes uit de vorige eeuw. De ‘vintage vibe’ zie je vooral terug in de vormen van het interieur. Je ziet veel vormen die je doen denken aan de jaren ’60, ’70 en ’80. Een combinatie van vormen en materialen brengen je helemaal terug de tijd in, op een moderne manier. Hoe je zelf aan de slag gaat met deze trend, om het succesvol in je interieur terug te laten komen? Begin dan eens met iets kleins, voor het uitproberen. Koop bijvoorbeeld een lamp. Gewoon om een beetje de sfeer te proeven. Een lamp geeft meteen veel karakter aan de ruimte en zet een subtiele, maar opvallende toon. 

 

Rustige tonen, rijke tonen

Ook zo gek op de neutrale interieur kleuren van afgelopen seizoenen? En afgelopen jaar stiekem heel je inboedel omgegooid? Geen paniek! Komen jaar hoef je echt niet alles opnieuw om te gooien. Sterker nog, maak gebruik van die rustige basis en ga voor trendgevoelige items om wat meer ‘funky’ in je interieur te brengen. Hierbij kun je denken aan rijke tonen in zowel materialen als kleuren. Fluweel doet het voor het najaar bijvoorbeeld weer erg goed en dan vooral in de aardse tonen. Van dieprood tot bruin en van zwaardere groen tot cognac. Allure van aardse klasse. 

Fauteuil Pien (rood/cognac)
Fauteuil Pien (rood/cognac)

’70s is back

Dit thema doet je in eerste instantie misschien denken aan de vintage-stijl, maar de retro vibes met een flinke knipoog naar de jaren ’70 zijn meer dan dat. Veel bekende merken hebben voor hun collecties vooral veel teruggegrepen op de ontwerpen uit de jaren ’70. Overigens zie je dit niet alleen terug in de vormen en materialen, maar ook de kleuren brengen ons weer helemaal terug. Pastel in combinatie met veel kleuren is helemaal in, maar eigenlijk dus iets meer van ‘toen’. Je hoeft overigens niet alleen de jaren ’70 in je meubels te integreren, maar het kan ook in accessoires, zoals servies en lampen. Helemaal weg van deze positiviteit? Neem dan een kijkje in bij de woontrends van 2022. 

To the rainbow

Als laatste hebben we nog een trend voor het najaar van 2022, en stiekem ook al voor 2023. Dit is een dromerig interieur. We zien het interieur steeds meer als verlenging van onze eigen persoonlijkheid en we willen thuis helemaal tot rust komen. Het dan ook dé plek om dromen uit te laten komen en te gaan voor die ‘hotel-chique’ vide die we geweldig vinden als we in een hotel slapen. Het interieur van een hotel kamer wordt vaak geassocieerd met rust. Vandaar dat deze trend ‘hotel-chique’ heet.

Vloerkleed Amado (Pastel kleur)
Vloerkleed Amado (Pastel kleur)

Ben je enthousiast geworden van deze nieuwe trends? Neem dan contact op met een van onze collega’s via 0524 531501 of mail naar shop@joldersma-wonen.nl. Of kom gezellig langs bij de winkel in Schoonebeek aan De Pallert 4, 7761BT. https://joldersma-wonen.nl